המטרה אמת- המכון הבינתחומי למדע ותודעה” הינה עמותה שהוקמה בחודש פברואר 2014, אדר א’ ה’תשע”ד, בידי קבוצה של עשרות חוקרים ורבנים מתחומים מגוונים וממגזרים שונים. פיזיקאים ופסיכולוגים, כימאים ופילוסופים, ביולוגים וסוציולוגים, מתמטיקאים ואנשי חינוך, רופאים, יועצים ארגוניים ורבנים. חילונים ודתיים ממגוון רקעים, זרמים ואמונות נענו לקול הקורא וחברו יחדיו על מנת ליצור מכון שיאפשר, יעודד ויטפח מחקרים נועזים בתחומי ההשקה שבין מדע ותודעה, חומר ורוח. זאת מתוך ידיעה המבוססת על ניסיון אישי של מרביתם, כי האקדמיה במתכונתה הנוכחית מתקשה לקבל מחקרים בתחומים אלו, גם אם הם נעשים בהתאם לשיטה המדעית.

אנו מזמינים אותך ללמוד עלינו עוד ולקרוא את החזון שלנו, את מטרות המכון, ואת הקול הקורא. נשמח לקבל מצטרפים חדשים וסיוע על מנת להעמיד את המכון על רגליו במהרה.

מתוך החזון:

“החזון שלנו הוא ליצור תשתית שתעודד, תיזום ותפרסם מחקרים פתוחים. דהיינו מחקרים שלא יקדשו שום הנחות יסוד והשקפות, גם לא של קיומה או אי קיומה של המציאות שמעבר לחושים. מחקרים שיתייחסו לידע האנושי על כל גווניו ומקורותיו. אנו מאמינים כי יש סיכוי רב שאינטגרציה מלאה של כל תחומי הידע האנושי, ללא ויתור על ביקורת איכותית רצינית תזניק את האנושות קדימה ותועיל לה ברבדים רבים.”  קרא עוד

מתוך מטרות המכון:

“קידום של מחקר פתוח שאינו מקדש שום הנחות יסוד והשקפות, מתייחס לידע האנושי על כל גווניו ומקורותיו בדגש על אינטגרציה ביניהם וביקורת איכותית ורצינית, ובדרך זאת לנסות לארגן את כל הידע האנושי לרבות ממצאי המדע.” קרא עוד…

מתוך הקול הקורא:

“אנו עומדים בתקופתנו בצומת היסטורית בתולדות המדע. היום עם ריבוי הממצאים והעובדה שיותר ויותר חוקרים מכל תחומי המדע מתחילים להטיל ספק באותן הנחות והשקפות בסיסיות, נראה שבשל השטח לשינוי פרדיגמה. שינוי הפרדיגמה אינו מתבטא בשינוי השיטה המדעית עצמה אלא בעצם הנכונות לחקור ולדון בפתיחות בדברים, שנותרו עד כה מחוץ לדיון המדעי המקובל. הוא מתבטא בפתיחות מדעית, בהרחבת תחומי המחקר ובניסיון לאינטגרציה יעילה יותר בין ענפי ידע מדעיים קלסיים לבין ענפי ידע אחרים.” קרא עוד…

 

מתחילת ספרו של החזון איש “אמונה וביטחון”: “מדת אמונה היא נטיה דקה מעדינות הנפש. אם האדם הוא בעל נפש, ושעתו שעת השקט, חפשי מרעבון תאוני, ועינו מרהיבה ממחזה שמים לרום, והארץ לעומק, הוא נרגש ונדהם, כי העולם נדמה לפניו כחידה סתומה, כמוסה ונפלאה, והחידה הזאת מלפפת את לבבו ומוחו, והוא כמתעלף, לא נשאר בו רוח חיים, בלתי אל החידה כל מעינו ומגמתו, ודעת פתרונה כלתה נפשו, ונבחר לו לבוא באש ובמים בשבילה,כי מה לו ולחיים, אם החיים הנעימים האלו נעלמים ממנו תכלית ההעלם, ונפשו סחרחרה ואבלה וכמהה להבין סודה ולדעת שרשה והשערים ננעלו.”

אלבר קאמיאלבר קאמי, המיתוס של סיזיפוס, עמ’ 26:
“לו גילתה המחשבה, במראות המשתנות של התופעות, יחסים נצחיים העשויים לסכם אותן תופעות ולסכם את עצמם לעקרון אחד ויחיד – אפשר היה לדבר על אושר כזה של הרוח, שלעומתו ייראה אושרם של יושבי גן-עדן כחיקוי עלוב. געגועים אלה לאחדות, תיאבון זה למוחלט, ממחישים את המהלך היסודי של הדרמה האנושית.”

המייסדים
דורון אורבךפרופסור דורון אורבך, פרופסור לכימיה באוניברסיטת בר-אילן. היה ראש המחלקה, ראש הקבוצה לאלקטרוכימיה במחלקה לכימיה באוניברסיטת בר-אילן, שהיא מהגדולות בעולם בתחום, יו”ר מכון המחקר הלאומי להנעה חשמלית, יו”ר הרשות הלאומית להסמכת מעבדות, עורך מדעי ב-3 עיתונים בינלאומיים מובילים באלקטרוכימיה, קרא עוד…
יצחק אוריוןד”ר יצחק אוריון, מרצה בכיר, ראש היחידה להנדסה גרעינית בפקולטה להנדסה באוניברסיטת בן גוריון. מומחה בעל שם עולמי בשימושי קרינה גרעינית. עבודותיו בתחום הגרעין מתמקדות בחישובים תיאורטיים של מעברי קרינה וחלקיקים בחומר, ובפיתוח סימולציות של שימושי קרינה ברפואה. בנושאים אלו עובד בשיתוף פעולה עם מכונים באירופה, יפן וארה”ב. קרא עוד…
ברכה קליין תאירד”ר ברכה קליין תאיר, בעלת השכלה בחינוך והתנהגות ארגונית עם נגיעות בפילוסופיית המדעים (מאוניברסיטת SF + (Berkely. התיזה לדוקטורט נחשבה בזמנה לפורצת דרך: Autopoietic Organizations (בהתבסס על התפיסה הביולוגית החדשה של מטוראנה ווארלה). פוסט דוקטורט בחשיבה יצירתית (אוניברסיטת בפאלו).  תלמידה של “ספר הידע”…  קרא עוד… משה טרופפרופסור משה טרופ, פרופסור לביו-כימיה באוניברסיטת אריאל. בעל דוקטורט מהאוניברסיטה העברית. לימד באוניברסיטת בן גוריון, באוניברסיטת בר אילן, ובמספר מכללות בארץ ובארה”ב. שימש כראש המעבדה לתזונה במכון למחקר שימושי באוניברסיטת בן גוריון, מומחה לתזונה ולכשרות. בעל עשרות פרסומים מדעיים. כתב שני ספרים: קרא עוד…
אליהו ריפספרופסור אליהו ריפס, פרופסור מן המניין למתמטיקה באוניברסיטה העברית. במשך השנים שימש כפרופסור גם באוניברסיטת קולומביה בניו יורק. התפרסם בזכות מחקריו בתורת החבורות הגאומטרית והקומבינטורית. בשנת 1979 זכה  בפרס ארדש של האגודה הישראלית למתמטיקה. פרסם מאמרים ב: Annals of Mathematics ו- Inventiones Math. קרא עוד… דב ינאיד”ר דב ינאי, יזם, עתידן ומומחה בעל שם עולמי בתחומי המשאב האנושי, אבחונו ופיתוחו. הקים והיה שותף למגוון חברות בתחומי אבחון ופיתוח הפוטנציאל האנושי , ביניהן: אדם-מילוא –  המכון המוביל לאבחון תעסוקתי, אג’נס – פתרונות תעסוקה (פרוייקט ויסקונסין), אדם בגליל – מרכז לחשיבה אחרת, גנסיס – חברת יעוץ בינלאומית. לכל אדם יש שביל – המרכז לייעוץ קריירה, קרא עוד…
 חגי פולקמןד”ר חגי פולקמן, יזם, פיזיקאי, מהנדס מחשבים, ד”ר לפילוסופיה. הדוקטורט שלו עסק בפיתוח מודל קבלת החלטות המבוסס על חכמת ההמונים, שהופך את הפירמידה ומאפשר לכל אדם באשר הוא ליצור ולהשפיע לחברה בת קיימא. מוביל תהליכי חדשנות בארגונים, קהילות עסקים קטנים, חינוך וקהילות מתנדבים בעזרת כלי לסיעור מוחות Co-Play.  קרא עוד…

 לרשימה המלאה של עמיתי המכון לחץ כאן

Loading