לתרומה

המטרה אמת
המכון הבינתחומי למדע ותודעה ע"ר

מטרות העמותה

המכון מקדם מחקר פתוח שאינו מקדש שום הנחות יסוד והשקפות, מתייחס לידע האנושי על כל גווניו ומקורותיו בדגש על אינטגרציה ביניהם וביקורת איכותית ורצינית, ובדרך זאת לנסות לארגן את כל הידע האנושי לרבות ממצאי המדע

החזון שלנו​

המכון למדע ותודעה הוקם ע"י אנשי אקדמיה המעוונינים לחקור את המציאות התודעתית שמעבר לעולם הגשמי ע"י כלים מדעיים.
התודעה- השדה האחד- האלוקות- היקום- מה קיים שם? אילו חוקים רוחניים פועלים בבריאה?
עד כה הממצאים והתובנות שנחקרו במודלים הקיימים בטבע, בחקר המטאפיזיקה, עדויות רבות של חוויות רוחניות, מקורות הידע התרבותי הקיים בדתות השונות ובפרט בתורה ועוד, מצביעים על כך שברובדים העמוקים והמקיפים של הבריאה קיימות תכונות של אחדות, העדר זמן ומקום, ערבות הדדית המקיימת סופראוגניזם דרך תהליכים של הרמוניה ודיסהרמוניה המקיימים איזון בבריאה.
לאורך ההיסטוריה העם היהודי התאפיין בפריצות הדרך המדעיות, הטכנולוגיות כמו גם השפעת החוכמה היהודית על האנושות הגלובלית.
אנו מאמינים שחלק עיקרי מהייעוד של עם ישראל הוא לחקור ולהנגיש את הידע התודעתי, ויהווה מודל מקיים שיסייע להזניק את האנושות לעבר תודעה גבוהה של אחדות.

אנו עומדים בתקופתנו בצומת היסטורית בתולדות המדע. יותר ויותר חוקרים מכל תחומי המדע מתחילים לדבר בגלוי על אפשרות הקיום של מציאות שאינה יכולה להיקלט בחמשת החושים.
מציאות שהיא מעל זמן ומקום ואינה נגזרת של ממצאים שהם כן תחת מגבלות ואפשרויות קליטה אלו. נראה שבשל השטח לשינוי פרדיגמה. שינוי הפרדיגמה אינו מתבטא בשינוי השיטה המדעית עצמה אלא בעצם הנכונות לחקור רבדים שנותרו עד כה מחוץ לדיון המדעי המקובל. הוא מתבטא בפתיחות מדעית, בהרחבת תחומי המחקר ובניסיון לאינטגרציה יעילה יותר בין ענפי ידע מדעיים קלסיים לבין ענפי ידע רוחניים ותודעתיים.
חוקרים שונים כבר הפנימו את שינוי הפרדיגמה ומנסים להציג לעולם מחקרים פורצי דרך, אך נתקלים בקשיים מרובים בפרסומם ומימונם.  ברצוננו לאסוף את כל המחקרים הרציניים שנעשו עד כה, לחבר כמיטב יכולתנו בין כל החוקרים המקצועיים שעוסקים כבר במחקר פתוח שכזה, לסייע להם במימון, ולהנגיש את הידע לציבור ולארגונים ומוסדות רלוונטים.

כמו כן, אנו שואפים ליזום מחקרים חדשים ולפרסם רק מחקרים שיעמדו בדרישות של בקרת איכות רצינית ואת אלו נפיץ בכל אמצעי, מדעי וגם פופולרי ולהפיצם לתודעת העולם על מנת שיקבלו את התהודה הראויה.

האידאה המנחה אותנו היא שכל מחקר ראוי לשמו צריך לנבוע מתוך הפליאה, הענווה והסקרנות אין קץ לפתור את חידת העולם, בד בבד עם הנאמנות לאמת שתמיד אפיינה את אנשי המחקר המוערכים.

 החזון שלנו הוא ליצור תשתית שתעודד, תיזום ותפרסם מחקרים פתוחים.  מחקרים שלא יקדשו שום הנחות יסוד והשקפות, על קיומה או אי קיומה של המציאות שמעבר לחושים. מחקרים שיתייחסו לידע האנושי על כל גווניו ומקורותיו. אנו מאמינים כי יש סיכוי רב שאינטגרציה מלאה של כל תחומי הידע האנושי, תוך ביקורת איכותית רצינית תזניק את האנושות קדימה ותועיל לה ברבדים רבים.

 

בעלי תפקידים

פרופ' עודד מימון

יושב ראש

פרופסור אמריטוס להנדסת תעשייה באונ' ת"א וקודם לכן במכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס בארה"ב (MIT), הידוע במחקריו בתחום כריית מידע, בינה מלאכותית ורובוטיקה. לאחרונה עוסק במתמטיקה של התודעה. מנהל מעבדת מחקר תודעה באונ' ת"א ועוסק בתודעה תאורטית ומעשית. שימש כראש המחלקה להנדסת תעשייה וניהול באונ' ת"א וכיום עומד בראש קתדרת אורקל, העוסקת בביצוע מחקרים פורצי דרך בתחומים חדשים בעולם הסייבר והתודעה.

    ד”ר דב ינאי

    נשיא

    יזם, עתידן ומומחה בעל שם עולמי בתחומי המשאב האנושי, אבחונו ופיתוחו. הקים והיה שותף למגוון חברות בתחומי אבחון ופיתוח הפוטנציאל האנושי , ביניהן: אדם-מילוא – המכון המוביל לאבחון תעסוקתי, אג’נס – פתרונות תעסוקה (פרוייקט ויסקונסין), אדם בגליל – מרכז לחשיבה אחרת, גנסיס – חברת יעוץ בינלאומית. לכל אדם יש שביל – המרכז לייעוץ קריירה

      ד”ר חגי פולקמן

      מנכ"ל

      יזם, פיזיקאי, מהנדס מחשבים, ד”ר לפילוסופיה. הדוקטורט שלו עסק בפיתוח מודל קבלת החלטות המבוסס על חכמת ההמונים, שהופך את הפירמידה ומאפשר לכל אדם באשר הוא ליצור ולהשפיע לחברה בת קיימא. מוביל תהליכי חדשנות בארגונים, קהילות עסקים קטנים, חינוך וקהילות מתנדבים בעזרת כלי לסיעור מוחות Co-Play.

        ד"ר תמר בלומנפלד-קציר

        חברת ועד

        למדה הנדסת ביוטכנולוגיה. בהמשך תואר שני בגנטיקה ותואר שלישי בחקר המוח. לאחר התואר השלישי הקימה חברה למתן שירותי מחקר ב MRI. ב 2017 חזרה לאקדמיה, ניהלה במשך 6 שנים שתי מעבדות בהנדסה ביורפואית והחל מאוקטובר השנה אחראית היחידה למחקר גנומי באוניברסיטת תל אביב.

        ד”ר דניאל מישורי

        חבר ועד

        פעיל סביבתי וחברתי; חבר סגל בכיר בחוג ללימודי הסביבה, אוניברסיטת ת"א, מרצה לאתיקה, עוסק באקו-פילוסופיה, זכויות בעלי חיים, גוף וסביבה, חקר התודעה, זכויות עובדים, ועוד. מתמחה בביוהקינג (Biohacking) אקולוגי ובחקר גוף התודעה; מורה ליוגה, טאי צ'י וקונג פו; מחבר הספר "יציבות: מחקר על גוף, תודעה וסביבה" (גרף, 2018)

          ד”ר גאיה לורן

          חברת ועד

          בעלת השכלה מדעית טכנולוגית ועסקית . קרוב לשלושה עשורים של פעילות מעודדת חדשנות בתעשיית ההייטק ובתפקידי ניהול בכירים בחברות ובגופי השקעות בחברות הזנק. לשעבר סגנית מדען ראשי במשרד החדשנות המדע והטכנולוגיה. שואפת לקדם חזון של פריצת הגבולות בין המדע לעולמות הרוחניים.

            יאיר כהן

            חבר ועד

            מלווה א-נשים במצבי חיים מורכבים מ 1978. תלמיד של פרדיגמות פעולה מתרבויות רבות. אקדמיות חדשניות ותרבויות עתיקות: סיניות, יהודיות, שמאניות ועוד. BSW MA. מחויב לתוצאות. התוצאות מדברות בעד עצמן. המכון נולד בחלקו במטבח של ביתנו סביב 2014.

            יונתן קדם

            חבר ועד

            מטפל בהומאופתיה ,מלמד וחוקר מדיטציה כבר יותר מ-18 שנים. דרך הלימוד שלי הינה ייחודית, בכך שהיא משלבת ידע ממקורות עתיקים בתורת הקבלה והבודהיזם, מדיטציה ורוחניות עכשווית. אני מלמד בכלים שונים פרקטיקה ייחודית המאפשרת להביא לסדר ואיזון פנימיים, כך שיחלחלו לכל תחום בחיי האדם ויצרו שינוי לטובה בהתנהגותו, דרך חשיבתו והשפעתו על הסביבה. יזם בתחום הנדל"ן ותרם בנדיבות למכון בשנתיים האחרונות.

              ד"ר רוני דוניץ

              חבר ועד

              בעל וותק של מעל 20 שנים בתחום האימון האישי, בדרגת "מאמן-בכיר" של לשכת המאמנים בישראל. מוסמך בלוגותרפיה (גישה קיומית של חיפוש משמעות של דר. ויקטור פרנקל). מנחה קבוצות וותיק בגישת מאסטרמיינד, מתמחה בטיפוח משמעות ותבונה של האדם במחצית השניה של החיים. בעל תואר שני במנהל בינלאומי. שהה 5 שנים במזרח הרחוק, שם למד אומנויות לחימה יפניות וסיניות, ביחד עם תורות הנפש ופילוסופיות שונות מהמזרח. השלים דוקטורט בפילוסופיה בנושא "לימודי תבונה", במחקר על "התבוננות אחורה של דור שני לשואה: בין שמירת הזיכרון והעברת המורשת."

              עירן ירום

              חבר ועד

              בעל תואר בפיזיקה עם התמחות במדעי המחשב. במהלך השנים, הובלתי מספר סטארטאפים בתחומים של בינה מלאכותית, וידאו וסייבר. בשנה וחצי האחרונות, אני עוסק בפיתוח של BrainVibes.ai, סטארטאפ המתמקד בבינה מלאכותית והנדסת רגשות ששם  כמטרה ראשונה לטפל בהתמכרות , המיזם משלב את אהבתי למדע וטכנולוגיה יחד עם גישה רוחנית וטיפולית. תפיסת העולם שלי מבוססת על חשיבות החיבור בין טכנולוגיה ורוחניות. אני מעוניין להביא את הניסיון והידע שצברתי לעמותה, כדי לתרום להגשמת מטרותיה ולהניע אותה קדימה בדרך להצלחה.

              מירי קערור

              חברת ועד

              מנטורית ומאמנת אישית. מלווה אנשים בתהליכים לחיים פורצי דרך, מלאי משמעות ושמחה. הובילה במכון את לימודי הקבלה. בעבר, שותפה ומייסדת במרכז הרוחני "מלכות" ללימודי קבלה ביפו העתיקה, יחד עם צחי בן דוד ז"ל, מרכז ששילב חיי חברה, מעורבות ועשייה לצד לימודי קבלה.
              מטפלת רב תחומית: גוף/נפש/נשמה: רפלקסולוגיה, טיפול ריגשי לילד/ה הפנימית דרך התת מודע.
              מנחה ריטריטים – מסעות עומק לנשים בטבע .
              כאשר הלב ❤ נפתח לעולם – מתגלה המציאות הרוחנית.

                ד"ר רוני שרף

                יו"ר ועדת תכנים

                  אדוה רייבי

                  מנהלת תכנים

                  עו"ד יחיאל לשמן

                  חבר ועדת ביקורת

                  שמואל רפאלי

                  חבר ועדת ביקורת

                  פרופ' דורון אורבך

                  פרופסור מן המניין וחבר סנאט אוניברסיטת בר-אילן. חבר בצוות המרכז לתאי דלק ולצבירה הפועל בתמיכת משרד המדע, התרבות והספורט. כיהן כראש...

                  פרופ’ אליהו ריפס

                  פרופסור מן המניין למתמטיקה באוניברסיטה העברית. שימש כפרופסור אורח באוניברסיטת קולומביה בניו יורק וכן באוניברסיטת ונדרבילט בנשוויל. חבר וועד המכון הבינתחומי...

                  פרופ‘ שרה סבירי

                  מומחית בעלת שם בארץ ובעולם למיסטיקה המוסלמית, הסוּפיות. בעבר לימדה באוניברסיטה של לונדון ובאוניברסיטת אוקספורד. כיום היא מלמדת באוניברסיטה העברית...

                  פרופ’ הארי פרידמן (ז”ל)

                  דוקטורט במכניקה סטטיסטית קוונטית ותרמודינמיקה מאוניברסיטת בריסלב הצטיינות יתרה בהנחיית זוכה פרס נובל איליה פריגוזין. היה עמית מחקר במכון וייצמן בתחום...

                  פרופ’ אבא אנגלברג

                  בעל תואר דוקטור בחקר ביצועים מאוניברסיטת ניו יורק. היה פרופסור עוזר ועוזר מחקר ב- Polytechnic Institute of Brooklyn, פרופ’ חבר בבית הספר...

                  פרופ’ אברהם צנגן

                  פרופסור מן המניין, ראש המעבדה ל”מוח והתנהגות” ומנהל תוכנית לימודי המוח “פסיכוביולוגיה” באוניברסיטת בן-גוריון. בוגר הפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית, בבית...

                  פרופ’ שלמה גיורא שוהם

                  דוקטורט במשפטים ובקרימינולוגיה מהאוניברסיטה העברית בירושלים. בעבר מנהל המכון לקרימינולוגיה באוניברסיטת בר אילן, פרופסור לקרימינולוגיה באוניברסיטת תל אביב, מנהל המכון...

                  פרופ' דן יעקובי (ג'רי ואני ג'ייקובי)

                  פרופסור לפיזיקה

                  המניפסט

                  1. קיים מקור אחד לבריאה וליקום

                  אנו מאמינים שקיים מקור ממנו נובע הקיום של כל הקיים/היש בבריאה וביקום, וכל מה שהיה הווה ויהיה – הינו חלק מהבריאה.

                  מהות הבריאה היא מקור של שפע, נתינה ואהבה אינסופיים; מהות זו מהווה כוח מניע המנחה את התפתחות הבריאה ומשפיע טוּב אינסופי.

                  2. האדם הוא ישות רוחנית בגוף פיזי

                  אנו מאמינים שכל אדם הינו יחיד ומיוחד. בכל אחד מאיתנו יש זיק, ניצוץ אלוהי, המחבר אותנו אל מקומנו ותפקידנו בבריאה. 

                  בקיומנו האנושי יש מימדים רבים; במימדים אלו יש לנו אפשרויות בחירה, אחריות על חיינו, להבחין בין טוב ורע, להבין איך נכון לחיות את חיינו. 

                  'דע את עצמך' הינו מפתח להתפתחות האדם והתודעה בלמידה מלידה ועד מוות.

                  3. לכל הקיים ביקום יש תכלית

                  אנו מאמינים שכל הקיים ביקום מבקש להתפתח, לגלות ולממש אפשרויות חדשות לבריאה ויצירה. 

                  4. המחקר במכון נעשה בכלים מדעיים ותודעתיים

                  אנו מאמינים שהמדע מטרתו להבין איך היקום, על היבטיו השונים, פועל. המכון מבקש, בהתאם, לחקור את הקיים בעולם כמערכת הוליסטית שהאדם הוא חלק אינטגרלי ממנה.
                  המכון מבקש לסלול דרכים לחיבור בין מדע, רוח ותודעה.

                  אנו מאמינים שמחקר מדעי שלם (הוליסטי) צריך לאפשר, יחד עם הכלים המדעיים המקובלים והמוכרים, גם שימוש בכלים חווייתיים ותודעתיים, כגון: אינטואיציה, התבוננות פנימית (מחקרי "גוף ראשון") וכיו"ב.

                  5. המכון הוא בית פתוח למחקר, לימוד ושיתופי פעולה

                  אנו מאמינים בעבודה משותפת וביצירת קשר עם אנשים, גופים ומוסדות מחקר בארץ ובעולם.

                  המכון מהווה חממה לפיתוח רעיונות ושיתופי פעולה מתוך כבוד הדדי, תוך יצירת קהילה ומרחב לאנשים וחוקרים המתחברים לתחומי המדע והתודעה. 

                  6. המכון הוא מרכז למחקר ולהפצת ידע

                  המכון שואף להגיע לציבור רחב, תוך הפצת ידע בעזרת:  כנסים, סמינרים, הרצאות, סדנאות, קורסים, פרסומים,מפגשים חברתיים ועוד..  

                  7. מטרת המכון היא חקר האמת, בגישות שונות בדגש על גילוי החוכמה בעם ישראל

                  אנו מאמינים שלעם ישראל יש חוכמה ייחודית ותרומה סגולית בעבר ובעתיד האנושות, חוכמה אותה נבקש לחקור ולהאיר במסגרת המחקר והפעילות במכון.

                  המכון שואף להיות גורם מוביל בחקר חוכמה זו, כמו גם לאגד ולחקור ידע ומתודולוגיות מתרבויות רבות ושונות במטרה להגיע להבנת וחקר האמת.

                  8. המכון תומך בערכי שלום ואחווה, שיתוף ופתיחות

                  המכון דוגל בערכים של ערבות הדדית, ואהבת לרעך כמוך, סבלנות, סובלנות, הקשבה, תקווה, סקרנות, וכיו"ב; ערכים המביאים שלום המחבר בין שונויות, בדרך של השלמה, שלימות וגם השתלמות.

                  9. ייעוד המכון הוא חיבור לתודעת האחדות

                  המכון מבקש להביא תודעת אחדות, תודעה המייצרת שפע ושגשוג לטובה, בראיה המאפשרת לחבר את כל היש.

                  אנו מאמינים שכל אחד הוא יחיד ומיוחד, והיחד חזק מהאחד. כמשפט העתיק "אם רוצים להגיע מהר, לכו לבד; אם רוצים להגיע רחוק, לכו ביחד", "טובים השניים מן האחד .. והחוט המשולש לא במהרה ינתק"

                  פרסומים בכלי התקשורת

                  מסמכי העמותה

                  תקנון

                  אישור ניהול תקין

                  סעיף 46

                  תעודה רשם העמותות

                  מניפסט