שלום לכולם,
מצורפת הפניה לכתבה נחמדה בעיתון גלובס בנושא אינטאיציה: “החושבים מהבטן.”
לנוחיותכם מצורפת התמצית:
דווקא היום, בעולם של טכנולוגיה מתקדמת ואפליקציות ניטור, עולה קרנה של האינטואיציה כמי שעושה את ההבדל בין מנהלים, רופאים ואפילו מדענים. איך לומדים לסמוך על “תחושת הבטן”, מתי כדאי להתעלם ממנה, ומה אמרו סטיב ג’ובס, אלברט איינשטיין ודניאל כהנמן?
בברכה,
אלון
גם במגזין “חיים אחרים” בגיליון ינואר השנה הייתה כתבה די מעניינת על השימוש באינטואיציה.
חיה שלום,
תודה על ההערה. את יכולה לפרט יותר על הכתבה, בבקשה?
הכתבה ב”חיים אחרים” בנויה מראיונות עם אנשים מדיסציפלינות שונות. מובאים שם בין היתר תיאורים של ניסויים שנעשו עם אנשים בסיטואציות שונות של קבלת החלטות ושמוכיחים שבני אדם משתמשים במידע הלא מודע (לפחות לא ניתן לניסוח) שמשפר את איכות ההחלטות שלהם. ניסויים גם מראים שיכולת האינטואיטיבית הזאת משתפרת עם ניסיון. היו גם ניסויים שהראו שחשיבה מודעת ולוגית חוסמת את שימוש באינטואיציה ושעל מנת לתת לאינטואיציה להתבטא כדאי ל”הסיח את הדעת” מהנושא לזמן מה.
יש בכתבה הזאת גם דיון על הדרכים לפתח אינטואיציה. שיטת התמקדות מופיעה כאחת הדרכים.
בחלק שדן באמינות האינטואיציה, מתי היא מטעה ומתי אפשר לסמוך עליה תוכן הכתבה די חופף לזו שפורסמה בגלובס עם ציטוטים מספר של ודניאל כהנמן.
המגזין הזה לא בא בגרסה אלקטרונית לכן אין לי אפשרות לתת קישור אליו.
בברכה,
חיה
חיה, תודה רבה על הפירוט.
אגב, עמית המכון, אורי בן יעקב, מתעניין מאוד בנושא האינטואיציה, ואף כתב על כך פוסט ונתן הרצאה בערב הרצאות של המכון לפני כשנתיים.
אלון, תודה על ההפניה.
קראתי את הפוסט ושמעתי הקלטת ההרצאה של אורי באתר לפני הרבה זמן כי אני גם מאוד מתעניינת בנושא הזה. הוא גם הציע את נושא האינטואיציה כאחד הנושאים לדיון בקבוצת פרויקט הוליסטי (שלא כל כך נפגשת בזמן האחרון) אבל זה עבר בהצבעה.
יש לי רעיון איך לבנות גישה קצת יותר פורמלית לחקר האינטואיציה בעזרת מודל ממדעי מחשב. הוא לא ממש בשל אבל נראה לי מעניין. אשמח להציג אותו בפורום מתאים ו/או למי שזה מעניין אותו.
חיה שלום,
מציע שתעלי פוסט לאתר המכון בנושא זה ואולי בהמשך תדברי עליו בכנס.